Nytt om navn

Steinar Olsen.

Steinar Olsen ny klinikkleder i OUS

Steinar Olsen går fra avdelingsdirektør for akuttmedisin og beredskap i Helsedirektoratet til klinikkleder i Prehospital klinikk i OUS.

Publisert Sist oppdatert

Steinar Olsen har de siste årene vært avdelingsdirektør for akuttmedisin og beredskap i Helsedirektoratet. Han har lang fartstid i ambulansetjenesten. Som 13-åring startet Olsen i Norsk Folkehjelp. Han har jobbet i ambulansetjenesten fra han var 18, har sykepleierutdanning, var ambulansesjef for ambulansetjenesten i Akershus i 13 år. Deretter ble han avdelingsleder for kirurgisk klinikk på Ahus. Olsen gikk over til Helsedirektoratet i 2007. Her var han først involvert i utrullingen av Nødnett.

– Jeg gleder meg nå til å begynne i Prehospital klinikk hvor jeg vet at det er mange dyktige og dedikerte fagfolk. Sammen skal vi videreutvikle og skape en fremtidsrettet tjeneste hvor det skal være trygt å være pasient samtidig som det skal være et spennende og utviklende sted å jobbe, sier Steinar Olsen på nyhetssiden til OUS.

I sin tidligere jobb har Steinar Olsen også jobbet i ambulansetjenesten for å holde seg faglig oppdatert.

– Jeg håper at dette er noe jeg også får tid til med min nye stilling, sier Olsen til Ambulanseforum.

Administrerende direktør Bjørn Atle Lein Bjørnbeth i OUS sier at Steinar Olsen har en inngående og solid innsikt i den prehospitale helsetjenesten i Norge gjennom lang erfaring både lokalt og nasjonalt, og at dette vil være nyttig for sykehuset og klinikken.

Han tar med det over jobben etter Stephen Sollid som startet som generalsekretær i Stiftelsen Norsk Luftambulanse i forrige uke. Sollid tar igjen over etter Hans Morten Lossius i stiftelsen, som etter nærmere ni år som generalsekretær nå har gått over i stilling som rådgiver.

Les portrettintervju med Steinar Olsen fra 2014

Powered by Labrador CMS