Noe å lære av

Rus og psykiske helseutfordringer hos foreldre er enkeltstående risikofaktorer for dårlig oppvekstsforhold for barn. På bildet ser du Arne Myhre og Solveig Heggset som undersøker barn ved mistanke om vold og overgrep ved Barnehuset i Trondheim.

Vold og overgrep mot barn: – Ambulansearbeidere får se det vi andre aldri får sett

Ambulansepersonell er i en unik posisjon for å observere og uttrykke bekymring for et barns velbefinnende, men hvilke tegn skal de se etter for å avdekke vold og overgrep mot barn?

Publisert Sist oppdatert

Ambulansearbeidere kommer brått og på mange måter uanmeldt inn i hjemmet til folk. Det gir dem mulighet til å få et førsteinntrykk av hjemmeforholdene til familiene.

– Ambulansearbeidere får se det vi andre aldri får sett. Vi ser kun den siden foreldrene ønsker å vise frem, og det er definitivt ikke baksiden, sier Arne Myhre.

Han er barnelege ved St. Olavs hospital, og han jobber også ved Barnehuset i Trondheim fast én dag i uka. Der undersøker han barn ved mistanke om vold og seksuelle overgrep.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS