Nødmeldetjeneste

Historisk avtale om norsk-svensk samarbeid i bruk av nødnett

Publisert Sist oppdatert

En avtale om å bruke norsk og svensk nødnett sammen signeres for første gang, skriver Stjørdalens Blad.
Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK) og det svenske Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) skal undertegne en avtale om å bruke norsk og svensk nødnett til å snakke sammen på tvers av grensen.
Norges justisminister Anders Anundsen og Sveriges innenriksminister Ander Ygeman skal være til stede som gjester i forbindelse med en storstilt øvelse og et påfølgende arrangement på Teveltunet.
I tillegg til de to statsrådene vil 90 delegater fra EU-området vil være på plass for å følge med på begivenheten og på det andre som skal skje i Meråker på onsdag i neste uke.

Første gang

– I Norge har vi nylig tatt i bruk et felles nødnett for alle «blålysetatene». Det samme gjorde man i Sverige for få år siden. Man har arbeidet for at nødetatene i de to landene kan snakke sammen, på tvers av grensen. Dette blir første gang nødnettet blir brukt på tvers av riksgrensen, sier Per Arne Stavnås, fylkesberedskapssjef i Nord-Trøndelag.
På rådhuset i Meråker setter man krisestab. Når rådmannen blir varslet om ulykken, ringer han alle dem som skal ha beskjed, ifølge beredskapsplanen som Meråker kommune har vedtatt.
Les hele saken hos Stjørdalens Blad

Powered by Labrador CMS