Nødmeldetjeneste
110-saken i Oppland
Det har vært sagt og skrevet mye rundt denne saken. Jeg synes det er på tide at det kommer noen synspunkter fra oss som jobber på en 110-sentral til daglig.
Det har vært sagt og skrevet mye rundt denne saken. Jeg synes det er på tide at det kommer noen synspunkter fra oss som jobber på en 110-sentral til daglig, skriver Arve Heimdal, 110-operatør på Gjøvik Hamar Arbeiderblad.
(Bakgrunnen er at det er vedtatt at antall 110-sentraler reduseres fra tre til en, og legges til Elverum)
Utdrag:
At fire såkalte fagpersoner har kommet fram til at en underbemannet modell er bra nok for innbyggerne i Innlandet, og at flere brannsjefer støtter dette, er helt ubegripelig. Faglig sett er dette svært inkompetent.
Det som er mest skremmende her er at det kun fokuseres på prisen av tjenesten. Beredskap koster! For beredskap må til en hver tid være tilstrekkelig til stede! Det har vi vel alle lært nå i sommer.
Det er også betenkelig at evalueringsgruppa ikke har lagt fram noen tanker rund det med ett felles nødnummer. Personlig tror jeg at samlokalisering av nødsentralene ligger nærmere i tid. Dette er også noe 22. juli-kommisjonen legger vekt på. AMK-sentralen for Hedmark og Oppland ligger allerede på Gjøvik og har nærmere 50 ansatte. Denne sentralen skal heldigvis ikke bygges ned, men må utvides for å sikre beredskapen. Hva skjer hvis samlokalisering framtvinges?
Det beste for alle parter, og ikke minst for tryggheten til innbyggerne i Innlandet, er å beholde to 110-sentraler.