Medieklipp

Munnbind har vært mangelvare under koronautbruddet.

Vil lage ansiktsmaske som skal avsløre koronaviruset

Bioingeniører ved MIT og Harvard jobber med en ny ansiktsmaske som kan identifisere det dødelige viruset.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Business Insider har forskerne ved MIT og Harvard de siste seks årene jobbet med å utvikle sensorer som kan oppdage virus, inkludert de som forårsaket Zika og Ebola, skriver The World News.

Nå er planen å bruke denne kunnskapen og teknologien til på utvikle en ansiktsmaske som kan oppdage koronaviruset.

Masken lyser opp

Deres mål er å utvikle en maske med innebygde sensorer som lyser opp når en smittet person puster, hoster eller nyser i masken.

Forskerne mener en slik maske vil gjøre seg bedre som en screeningmetode enn for eksempel temperatursjekk, som kan ha manglende effekt.

– Når vi igjen åpner opp for reising, så ser vi for oss at denne kan brukes på flyplasser når man går gjennom sikkerhetskontrollen, mens vi venter på å gå om bord på et fly, sier Jim Collins bioingeniør og professor ved MIT til Business Insider.

– Du kan også bruke den til og hjem fra jobb. Sykehus kan bruke den til pasienter når de kommer inn eller mens de venter på venterommet, som en forundersøkelse for å sjekke hvem som er smittet, sier Collins, som er ansett som en pionér innenfor syntetisk biologi.

Foreløpige resultater er lovende

I en tid hvor det er kritisk å oppdage raskt hvem som er smittet eller ikke, mener de masken også kan brukes av leger for å diagnostisere personer øyeblikkelig, fremfor å sende prøver til et laboratorium.

Collins opplyser til Business Insider at forsøkene fortsatt er på et tidlig stadie, men at de foreløpige resultatene er lovende.

Les mer om sake hos The World News

Powered by Labrador CMS