Medieklipp

AMK-sentralen i Sør-Trøndelag. Illustrasjonsfoto.

Urovekkende signal fra AMK

AMK Nord-Trøndelag melder at flere alvorlige syke i fylket har ventet unødig lenge med å be om helsehjelp og medisinsk bistand.

Publisert Sist oppdatert

– Vårt mannskap i den spisse enden, de som rykker ut på haste- og akuttoppdrag, melder tilbake at mange alvorlige syke har ventet unødig lenge med å be om helsehjelp og medisinsk bistand, sier klinikkleder Øystein Sende, Helse Nord-Trøndelags klinikk for prehospitale tjenester i en pressemelding fredag ettermiddag.

Det skriver Trønder-Avisa

– I likhet med registrert nedgang av pasienter inn i sykehusene via våre akuttmottak, har AMK og ambulansetjenesten merket endringer under koronakrisen. Oppdragsmengden når det gjelder håndtering av haste og akutthjelp har gått betydelig ned, men de pasientene som ber om hjelp er ofte veldig dårlig, sier Sende.

Tidligere denne uka valgte sykehusledelsen i Helse Nord-Trøndelag å understreke at akuttmottakene ikke har stengt sykehusene under koronakrisen.

Budskapet var tydelig: Alle som trenger hjelp vil få hjelp!

Redd syke venter for lenge

Til tross for denne tydelige beskjeden til publikum – er AMK og ambulansetjenesten bekymret for at syke innbyggere venter for lenge med å alarmere når de er blitt syke, forteller Sende.

– Dette er ikke bra, hverken for pasientene, for de som skal yte helsehjelp eller i forhold til videre oppfølging av pasientene i sykehusene våre, sier klinikkleder Øystein Sende ved Helse Nord-Trøndelags klinikk for prehospitale tjenester.

Det klassiske hos pasientene Helse Nord-Trøndelags ambulansemannskap møter, er at mange har brystsmerter og er tungpustet.

– Flere pasienter har symptomer på lungeødem, noe som er veldig sjelden en kommer ut for i dag.

Les mer om saken hos Trønder-Avisa

Powered by Labrador CMS