Medieklipp

En pasient blir brakt inn til akuttmottaket ved LAC USC under en ny stor bølge med koronavirus i byen 5. januar 2021. Sykehusene er oversvømt, derfor har ambulansetjenesten fått ordre om å ikke frakte inn folk med liten sannsynliget for å overleve eller gi oksygen til de som har over 90 i metning.

Overfylte sykehus i Los Angeles - ambulansene blir bedt om å prioritere

Ambulansetjenesten i den amerikanske storbyen Los Angeles har fått beskjed om å ikke ta med pasienter til sykehus om det er dårlige sjanser for at de vil overleve.

Publisert Sist oppdatert

Kapasiteten er sprengt, skriver VG og flere andre medier.

– Sykehusene erklærer interne kriser, og må ta i bruk gymsaler med sykehussenger. Helsepersonellet vårt er fysisk og mentalt utslitte og syke, sier tilsynsfører Hilda Solis i Los Angeles fylke til CNN.

Hvert 15. minutt dør en person av covid-19 i fylket, hvor hele 7600 personer er innlagt med sykdommen.

Nancy Blake, leder for sykepleierne ved Harbor UCLA Medical Center i Los Angeles, beskriver en situasjon som ikke er til å holde ut. I sine 25 år som sykepleier, er dette det verste hun har sett, forteller hun.

– Det er en katastrofe. Pasientene er ekstremt syke. Vi oversvømmes, og får absolutt ingen pause sier hun til CNN. Selv den andre bølgen i juli var ikke så ille, mener hun.

Kapasiteten på sykehusene i byen er sprengt. Er det liten sannsynlighet for overlevelse, skal ikke ambulansetjenesten lengre frakte pasienter til sykehus.

Ifølge legen Jeffrey Smith ved Cedars-Sinai Medical Center, går instruksen til ambulansepersonellet spesifikt på at pasienter med hjertestans ikke skal til sykehus om det ikke hjelper med gjenopplivning i felt.

Noen steder i byen venter ambulanser i timevis utenfor sykehusene før pasientene får slippe inn.

Oksygen kun til de hardest rammede

Delstaten California har dessuten store utfordringer knyttet til manglende forsyninger av oksygen.

– Gitt det akutte behovet for å spare på oksygen, skal nødetatene kun gi supplerende oksygen til pasienter med mindre enn 90 prosent oksygenmetning, heter det i instruksen sendt ut av fylket.

Les mer om saken hos VG

Powered by Labrador CMS