Medieklipp

Amarok-ambulanse i Vestre Viken.

Nødetatene med julebesøk for barna ved Rikshospitalet

Lille julaften kom nødetatene i Oslo til Rikshospitalet for å besøke barna som tilbringer jula på sykehuset.

Publisert Sist oppdatert

Nødetatene i Oslo, med brannbamsen Bjørnis i spissen, besøkte torsdag kveld Rikshospitalet for å glede barn som må tilbringe jula på sykehus, melder Dagsavisen på sine nettsider.

Tre politibiler, fire ambulanser og tre brannbiler lyste opp vinterkvelden med blålys utenfor barneavdelingen på Rikshospitalet torsdag, til glede for barna som må bli på sykehuset gjennom jula.

– De har en tøff hverdag til vanlig, og det er viktig for oss å kunne gi dem noe å glede seg over når de ellers har en tøff behandling, forteller initiativtaker Halvor Grønli i Oslo politidistrikt til NTB.

Det er en relativt ny tradisjon som har pågått i fem år. Sykepleier på Rikshosptalet, Adiam Tesfai, har vært på jobb under besøket flere ganger.

– Det bryter opp hverdagen litt. Spesielt for dem som er veldig bevisste på jul og gleden rundt det, så gir det litt ekstra glede i hverdagen, sier Tesfai.

Besøk fra stigebil

Avdelingen huser barn i alle aldre.

– Vi synes det er kjempefint for barna. Det er ikke alltid tiden vår strekker til. Da er det veldig fint at andre kan trappe opp og bistå, sier Tesfai.

De foregående årene har mannskapene gått rundt i gangene på sykehuset og tilbrakt tid med barna, forteller Grønli.

– På grunn av pandemien og de restriksjonene som gjør at vi må holde oss på utsiden av sykehuset, må vi da bruke stigebilen til Oslo brann og redningsetat og gjøre det på denne måten, sier han.

Gaver gjennom vinduene

Gavene ble løftet inn gjennom vinduene av brannbamsen Bjørnis fra en stigebil.

Ambulanse- og politimannskapene gjør dette på fritida, mens brannmannskapene er i beredskap. Grønli forteller at de får svært gode tilbakemeldinger fra sykehuset.

– De setter veldig stor pris på at nødetatene tar seg bryet med det her.

Les hele saken på Dagsavisens sine nettsider.

Powered by Labrador CMS