Medieklipp

Nyvasket Tesla elektrisk ambulanse i Danmark.

Danmark: Falck satser stort på el-kjøretøy

Danske Falck har satt seg mål om at 90 prosent av selskapets personbiler til syketransport skal være helelektriske innen 2026.

Publisert Sist oppdatert

Danske Falck skal i fremtiden satse stort på anskaffelse av elbiler. I første omgang skal opptil 50 personbiler som benyttes til sittende syketransport bli helelektriske i løpet av de kommende årene. Dette melder den danske nettsiden Beredskabsinfo.

Falck blir også først ut med å teste landets første helelektriske ambulanse. Ambulansen skal benyttes i Region Hovedstaden og skal være klar i løpet av de neste månedene.

I Danmark har Falck totalt 620 registrerte kjøretøy, som er fordelt på 360 ambulanser, 130 personbiler og 130 firmabiler. Her ønsker nå selskapet å innføre en 100 prosent elbilpolitikk.

Dette betyr at i fremtiden vil alle Falck-eide biler være helelektriske.

50 nye elbiler på vei

Som en del av Falcks ambulansekontrakt med Region Hovedstaden er det allerede satt inn 10 elbiler for sittende pasienttransport, og nå følger 50 flere - fordelt på 45 VW ID.4 Pro Performance og 5 Skoda Enyaq.

Falck har også en ambisjon om å konvertere resten av landets ambulanser til å gå strøm eller andre fornybare energikilder på sikt, når teknologien er moden for det.

Les hele saken på Beredskabsinfo sine nettsider.

Powered by Labrador CMS