Medieklipp

Høreapparat. Illustrasjonsfoto. Wikimedia commons.

Ambulansestasjonen på Finnsnes fikk utdelt gratis høreapparater

– Det er prisverdig.

Publisert Sist oppdatert

Med slagordet «hvert øre teller» delte Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) ut gratis høreapparater til ambulansetjenesten på Finnsnes, melder Folkebladet (krever innlogging).

Onsdag var Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) på plass hos ambulansetjenesten på Finnsnes. Med seg hadde de flere sett med høreapparater som skal gjøre det lettere for ambulansearbeiderne å kommunisere med pasienter som ikke hører like godt.

Assisterende seksjonsleder Vegard Eidissen Lindbæk, var en glad mann da han mottok hjelpemiddelet.

– Det er prisverdig at de har fått til dette prosjektet, og ikke minst har råd til å gi det bort helt gratis. Jeg er sikker på at dette kommer til å bli mye brukt, starter han.

Gjøre hverdagen enklere

Christian Augensen er leder i HLF Midt-Troms og har jobbet hardt for prosjektet med utdelingen av høreapparater.

– Omlag én million i Norge har en eller annen form for hørselshemming.

Vi opplever det slik at det gjentatte ganger oppstår vanskeligheter når det kommer til kommunikasjon mellom helsefagarbeider og pasient - i hvert fall hvis det er mye støy rundt, sier han og fortsetter.

– I ambulansetjenesten er det viktig å ha god kommunikasjon mellom ambulansearbeideren og pasienten, men med mye bråk i sykekupéen bak kan dette by på utfordringer.

Derfor gir vi nå ut grats høreapparat som skal løse noe av dette, forteller han. Grunnen til at de kan gi apparatene ut gratis er flere sin skyld.

– I tillegg til at organisasjonen har satt av egne midler til dette, bidrar Landsforeningen for hjerte- og lungesykdom (LHL) og Sparebanken NordNorge med sitt samfunnsløfte til at dette er mulig. Så vi er
veldig takknemmelige, medgir han.

Trygger relasjonen

Assisterende seksjonsleder Lindbæk, mener apparatene kommer godt med i hverdagen som ambulansearbeider.

– Vi snakket faktisk om hvordan vi kunne løse problemet med at flere pasienter sliter med å høre oss når det blir mye bråk i ambulansen. Dette er en veldig god løsning, og jeg tror pasientene kommer til å føle seg tryggere når de får med seg alt vi prøver å formidle.

– Ikke minst er dette en fin løsning for å kunne overholde smittevernreglene. I stedet for å slippe å måtte prate helt opp i ansiktet på folk, har man nå et apparat med en ledning på over en meter, skyter ambulansefagarbeider, Sten-Andre Olsen, inn fra siden.

Les hele saken hos Folkebladet (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS