Medieklipp

Ambulansearbeider om grottefesten: – Det rant bevisstløse ut av hulen

Ambulansearbeiderne som utførte livreddende førstehjelp på deltagere på grottefesten forteller om den dramatiske kvelden som kunne endt i total katastrofe.

Publisert Sist oppdatert

Jasmin Andresen hadde akkurat rukket å ta seg en kort pause som nattevakt ved ambulansestasjonen i sentrum da de første meldingene om en bevisstløs person kom, skriver VG.

– Vi rykket ut til det vi anså som et ordinært ambulanseoppdrag. Vi skulle bistå politiet med en pasient med redusert kontakt. Situasjonen var på det tidspunktet rolig, sier hun til VG.

Sammen med en kollega var hun i det første ambulanseteamet som ankom den ulovlige festen i tilfluktsrommet på St. Hanshaugen i Oslo forrige helg.

Det tok ikke lang tid før ambulansearbeideren innså at situasjonen var mer alvorlig enn først antatt.

– Jeg begynte å se litt rundt med lykten på og la merke til at det var mye aktivitet ved grotta. Det var da jeg fikk øye på en bevisstløs mann og mange unge mennesker. De bar preg av at de var veldig redde og skrek at det var bevisstløse. Situasjonen utviklet seg til å bli ganske kaotisk og det rant bevisstløse ut av hulen, sier hun.

Andresen gjorde så en rask sjekk av pasienten hun på det tidspunktet vurderte som kritisk.

– Mine umiddelbare tanker var at dette kunne være forenlig med rus og overdose, sier hun.

Fire personer siktet

VG møter Jasmin Andresen sammen med kollegene Erik Westnes, Tor Eirik Hansen, Lars Tveiten og Hans Kristian Jørgensen utenfor grotten.

Det har gått litt over en uke siden grottefesten som resulterte i at 27 festdeltagere ble innlagt på sykehus med kullosforgiftning fant sted. Mange av dem var bevisstløse da de ble fraktet til sykehuset. Politiet anslår at opp mot 200 personer kan ha vært innom festen.

Det som i utgangspunktet var en vanlig nattvakt for ambulansearbeiderne utviklet seg raskt til å bli en kveld de sent vil glemme.

Les mer om saken hos VG

Powered by Labrador CMS