Luftambulanse

Styrker ambulanseflytjenesten i nytt anbud

Publisert Sist oppdatert

Luftambulansetjenesten har innledet en stor anskaffelse av ambulanseflytjenester fordelt på baser i hele landet. De fleste fly skal ha døgnkontinuerlig beredskap, hver dag, hele året, melder NRK Møre og Romsdal.

Det skriver Luftambulansetjenesten i en pressemelding.
– Fremtidige leverandører skal, som i dag, levere fly med medisinsk innredning, vedlikehold av egne fly og selv stille med egne lokaler ved de ulike flyplassene, sier daglig leder Øyvind Juell i Luftambulansetjenesten ANS.
– Sett over avtalens lengde vil anskaffelsen være i milliardklassen. Målsettingen er en ambulanseflytjeneste med høy kvalitet til en riktig pris, fortsetter han.

Ambulanseflybaser i hele landet

– Våre ambulansefly er en meget viktig ressurs. I 2014 ble det flydd 9967 timer og transportert 9110 pasienter med våre ambulansefly, sier Juell.
I 2015 ble det satt ny rekord i antall flydde timer med hele 10106 timer. Mange oppdrag er akutte og hvor man sammen med ambulansetjenesten bidrar til å bringe pasientene raskest mulig inn til behandling.
Hovedtyngden av flyene er, og vil også i fremtiden, være lokalisert i Nord-Norge.

Vurderer fly med lengre rekkevidde og høyere fart

For å styrke beredskapen for blant annet Svalbard utredes en flytype med lengre rekkevidde, høyere marsjfart, større nyttelast og noe romsligere kabin enn flyene i dagens kontrakt. En slik ressurs vil også utgjøre en forbedring i forhold til transport av mer behandlingskrevende pasienter, samt gi plass til ekstra medisinsk følgepersonell.
Hovedtyngden av ambulanseflyparken vil imidlertid i den kommende anskaffelsen bestå av en flytype som kan operere på de korteste rullebanene helt ned til 799 meter, og samtidig ha lang nok rekkevidde til å operere til Svalbard.

Nye kontrakter tildeles i juni 2017

Nåværende avtale startet i 2009, og løper ut 30. juni 2019. Den nye avtalen skal være på plass til juli 2017.
I mars 2016 er potensielle leverandører invitert til dialogkonferanse for å komme med innspill til anskaffelsen.
Les mer om saken hos NRK

Powered by Labrador CMS