Luftambulanse

Harald Jøsendal i Stiftelsen Norsk Luftambulanse er prosjektleder for eVTOL i Norge.

eVTOL: Denne kan bli bemannet med ambulansepersonell

Kunne du tenke deg å bytte fra bilambulanse til denne dronen? Blir det som utvikleren håper kan eVTOL bli en del av din fremtidige arbeidsplass.

Publisert

Den er liten, rød og har åtte propeller. Selv miniatyrmodellen som ble vist på Oslo HEMS Conference koster over to hundre tusen kroner. Men utviklingen har kommet langt, og en fullskala prototyp er like om hjørnet. Allerede etter nyåret skal prototypen av eVTOL testflys i en hangar i Tyskland. Harald Jøsendal fra Stiftelsen Norsk Luftambulanse, prosjektleder for eVTOL i Norge, tror denne dronen kan endre ambulansestrukturen slik vi kjenner den i dag.

– Dronen blir ikke en erstatning for ambulanse eller akuttbil, men et supplement. Vi skal fortsatt ha legehelikopter, legebil og bilambulanse. Det vi ønsker å finne ut av, er om eVTOL kan ha en positiv effekt for pasientene innenfor det norske akuttmedisinske systemet. Hvis svaret er nei, avslutter vi prosjektet, sier Jøsendal.

Han legger til at han tror det er lite sannsynlig at prosjektet vil avsluttes.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS