Konferanse

Digital konferanse: Første dag

Primærundersøkelsen ABCDE er godt innarbeidet i akuttmedisin over hele verden.

Publisert Sist oppdatert

Vi spør: Hva er nytt under disse bokstavene?

Denne dagen er viet til luftveier, pust, sirkulasjon og bevissthetsforstyrrelser, og det blir noen nedslagspunkter.

Fagfolk i prehospital akuttmedisin i Skandinavia har blitt mer opptatt av hva som er evidensen og forskningen bak tiltakene som gjøres.

Akuttmedisin er et fagfelt i stadig utvikling, og det er ikke sikkert at dagens løsninger blir sett på som beste praksis i morgen.

Derfor er det viktig å følge med å være oppdatert.

Se hele konferanseprogrammet her

Masse A

The Scandinavian Society of Anaesthesiology and Intensive Care Medicine (SSAI) har hatt en egen gruppe som systematisk har gjennomgått studier gjort i luftveishåndtering. Ut fra dette har de kommet fram til noen retningslinjer.

Marius Rehn er nasjonal representant i SSAI Clinical Practice Committee - komiteen som koordinerer retningslinjeutforming for SSAI. Han åpner dagen med å fortelle om retningslinjene for luftveishåndtering.

Rett etter ham skal den svært erfarne Jamie Todd snakke om evidensbaserte temaer i luftveishåndtering. Todd er Advanced Paramedic Practitioner og kompetanseleder fra England, blant annet for The Difficult Airway Course: EMS ™.

Vi gleder oss veldig!

B og C, men ikke EKG

Deretter går dagen slag i slag med enda mer luftveishåndtering, hva du bør vite om traumesideleie og hva du bør kunne om maske-bag-ventilering av Per Kristian Hyldmo. Han har doktorgrad på dette temaet og er overlege i anestesi og leder for Traumeenheten ved Sørlandet sykehus. Han leder også PHCC masterstudie ved Universitetet i Stavanger.

Sjokkpasienten blir temaet til Ole Magnus Filseth, klinikkoverlege UNN og førsteamanuensis Universitetet i Tromsø.

NKT Traume skal gi oss det siste innen blødningskontroll.

D - den forunderlige hjernen

Til slutt denne dagen blir det noen nedslagspunkter om akutt nevrologi, nærmere bestemt den diffuse slagpasienten ved Maren Ranhoff Hov, lege ved Nevrologisk avdeling OUS med mer.

Mona Guterud, som holder på med et PhD-stipendiat om ParaNASPP, en prehospital slagstudie, skal snakke om denne.

Ambulanseforum har ikke hatt konferanse siden 2019, og vi savner å møte fagfolk og folk i bransjen fysisk. Vi håper dette blir mulig til høsten.

I mellomtiden gir vi dere muligheten for to dager med faglig påfyll av første klasse.

Powered by Labrador CMS