Innlegg

I ambulansen satt det tre helsearbeidere i tillegg til ambulanseføreren; en innsatsleder helse påpassasjersete foran, samt en legevaktlege på ledsagerstol og en lærling på bakovervendtklappsete bak i ambulansen ifølge rapporten. Illustrasjonsbildet er tatt i en annen anledning.

Taushetsplikt satt på prøve; hva kan vi si om pasienten?

Det finnes knapt noen andre personellgrupper som må vurdere så ofte og med så kort tidsfrist om det er riktig å dele sensitiv pasientinformasjon med andre enn personell som jobber i AMK, ambulanse- eller redningstjeneste.

Publisert Sist oppdatert

Fra Ambulanseforum nr. 5 2013. Av Anne Cathrine Braarud, avdelingsoverlege, PhD, ambulanseavdelingen, prehospitalt senter, Oslo universitetssykehus - Ullevål.

Min påstand er at det er dette personellet som hyppigst kommer opp i en situasjon der man må vurdere om man har en meldeplikt eller opplysningsplikt – eller rett til politiet eller barnevernet, mattilsynet, den kommunale helse- og omsorgstjenesten eller tilsynsmyndigheten for å nevne de vanligste.

På AmbulanseForum 2013 vil jeg ta opp noen viktige problemstillinger som belyser dilemma knyttet til taushetsplikten.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS