Innenriks

Slagpasient i Oslo måtte vente over fire timer på legevakta

Publisert Sist oppdatert

Thor-Rune Haugen ble liggende fire timer på legevakten med hjerneslag, selv om Helsedirektoratets retningslinjer sier han skulle vært kjørt rett til sykehus, ifølge NRK Norge.

– Er det mistanke om hjerneslag skal pasienten direkte til sykehus som behandler hjerneslag, sier Steinar Olsen, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet.

Sykehuset beklager

Oslo universitetssykehus sier de følger retningslinjene til helsedirektoratet, men at situasjonen ble feilvurdert.
– Nødsentralen mistenkte at dette kunne være et hjerneslag og sendte en ambulanse på akuttutrykning. Dessverre viser det seg at pasienten burde blitt kjørt et annet sted, om man hadde greid å stille diagnosen korrekt, sier klinikkleder Terje Strand ved akuttmedisinsk kommunikasjonssentral ved Oslo universitetssykehus.
Thor-Rune Haugen ringte ambulansen etter at han våknet og oppdaget at finmotorikken var borte og at han hadde problemer med å uttrykke seg. Da ambulansen dukket opp ga han beskjed om at de skulle kjøre ham til sykehuset.
– Men på veien oppdaget jeg at vi var på vei til legevakten. Da fikk jeg beskjed fra ambulansepersonellet om at de var pålagt å kjøre meg dit. Ambulansepersonellet sa at dette høres ut som et akuttilfelle. Da er det ganske utrolig at jeg blir liggende så lenge på legevakta, sier slagpasient Thor-Rune Haugen til NRK.

Ventet på legevakten

På legevakten ble Thor-Rune Haugen liggende i minst fire timer alene. Etter en kort undersøkelse på legevakten ble han sendt til Diakonhjemmet sykehus hvor han fikk påvist hjerneslag.
Les mer om saken hos NRK

Powered by Labrador CMS