Innenriks

Regjeringen vurderer å flytte Politihøgskolen til Bodø

Publisert Sist oppdatert

Det kan være den endelige kroken på døra for ny PHS i Oslo, ifølge Politiforum. – Overraskende, sier rektor.
I forbindelse med at regjeringen la fram en stortingsmelding om framtidas byer og distrikter, la kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner fram forslag til lokalisering av arbeidsplasser rundt i landet.
Der gjorde han det kjent at Politihøgskolen i Oslo kan bli flyttet. I dag har PHS rundt 672 studieplasser fordelt på første og tredje studieår.

PHS-rektoren: Kom overraskende på oss

– Dette kom veldig overraskende på oss. Det å flytte Politihøgskolen ut av Oslo har aldri vært på vært på vår agenda.
Rektor på PHS, Nina Skarpenes, var overhodet ikke forberedt på beskjeden som kom under regjeringens pressekonferanse i dag.
– Du har aldri hørt om forslaget?
– Nei. Heldigvis skal det en utredning til først. Vi har bygget opp et solid fagmiljø og en kvalitativ god utdanning. Jeg er bekymra for at fagmiljøet vårt settes i spill og skal brytes opp, sier rektoren.
Å være i Oslo har vært viktig for PHS, ettersom det også medfører nærhet til Politidirektoratet og andre instanser.
– For oss er det viktig å være nær Norges største poliditistrikt, ikke minst. Vi har et godt samabreid med Oslo politidistrikt om utvikling av politifaget. Og med Kripos og Økokrim også. Å ikke ha tilgang på dem og utveklsling av informasjon og kompetanse der, er bekymringsfullt, er den klare meldingen fra Skarpenes.
Tidligere i vinter ble det klart at Politidirektoratet anbefaler at antall studenter ved PHS reduseres fra 720 til rundt 550, som følge av at politiet tror de når to politifolk per tusen innbyggere innen 2020.
Les mer om saken hos Politiforum

Powered by Labrador CMS