Innenriks

– Nok er nok

Publisert Sist oppdatert

Problemer med avgang på fergeleiet mellom Gutvik og Leka fikk ordføreren til å blåse seg opp: – Vi må ikke glemme at vi har et beredskapsansvar her. Alvoret kommer hvis det står noen med hjertestans på den andre siden, sa han til Namdalsavisa da øyboerne fikk problemer med å komme seg hjem til jul.
MF Leka står på slip etter et uhell der den blåste på land og fikk ødelagt en propell, er det MF Ramtind som er satt i drift for å frakte folk både til og fra øysamfunnet.
På grunn av sterk vind ble sambandet innstilt mandag ettermiddag og kveld.
- Den gamle MF Ramtind tåler ikke så mye vind, og det har gjort at det har vært en del kanseleringer i det siste. Slik skal det ikke være. Når jeg i tillegg får høre at MF Leka ikke vil bli fikset før over nyttår, føler jeg at jeg må si i fra, sier en oppgitt ordfører i Leka, Per-Helge Johansen.
Ved fergeleiet på Gutvik vokste køen seg stadig større, og Johansen rapporterte om mange frustrerte bilister. Noen hadde med seg feriegjester og andre som må heim for å gjøre siste rest før feriegjestene kommer.
– Folk er frustrerte over situasjonen. Jeg er redd for at det vil fortsette å komme kanselleringer hvis vi ikke får lagt press på verftet og får dem til å prioritere reperasjonen av MF Leka, sier Johansen.
I slutten av januar skal kommunen i møte med fylket angående hvordan sambandet skal driftes framover. Det vil snart bli tid for en anbudsrunde, og ordføreren mener at det med regularitet på sambandet er noe som må fokuseres mye på.
– Fergemannskapet har sine regler de må forholde seg til, og jeg forstår jo at de ikke kjører hvis det ikke er forsvarlig. Men vi i kommunen opplever også et press fra fylkeskommunen på at vi skal være operative. Da med tanke på ambulanse og liknende. Vi må ikke glemme at vi har et beredskapsansvar her. Alvoret kommer hvis det står noen med hjertestans på den andre siden. Lekasambandet er et beredskapssamband, og da må det fungere. Vi har ingen andre alternative veger. Det blir full stans. Hurtigbåten blir også liggende hvis det er mye vind. Jeg synes rett og slett at det er for dårlig slik det er nå, legger han til.
Les mer om saken hos Namdalsavisa

Powered by Labrador CMS