Innenriks

Nødetatene stenger ute blålysjegere og journalister

Publisert Sist oppdatert

Hele livet har Arne Ellingsen (62) lyttet til politiradioen. Med det nye nødnettet er det slutt, ifølge NRK Hordaland.
Presseforbundet frykter vi mister muligheten til å kontrollere om brannvesenet, politiet og ambulansetjenesten gjør jobben sin.
– De som lytter til politiradioer og tipser media, har vært viktige. Tipsene gjør at vi fanger opp flere hendelser befolkningen bør opplyses om, og øker muligheten til å drive undersøkende journalistikk rundt nødetatenes arbeid, sier Olav Rønneberg, leder for NRKs krimredaksjon.
Nettet gjør kommunikasjonen enklere, fordi nødetatene ikke trenger å drive selvsensur for å hindre at sensitiv informasjon når «tjuvlytterne», og fordi brannvesenet, politiet og ambulansetjenesten lettere kan kommunisere på tvers.
– Tilbakemeldingen vi får er at Twitter skal være erstatningen som informasjonskanal. Men problemet er at politiet selv får redaktøransvaret, og det er også veldig ujevnt hvordan de ulike etatene og distriktene bruker Twitter. Vi mener det må settes av penger for å få til et skikkelig varslingssystem til media, sier Kristine Foss, juridisk rådgiver i Norsk Presseforbund.
Les mer om saken hos NRK

Powered by Labrador CMS