Innenriks

Nå skal også helsepersonell trene på krig

Publisert Sist oppdatert

Ansatte i helsevesenet har nesten ikke trent på krise- og krigssituasjoner de siste tiårene. Men nå har regjeringen en plan for å styrke både sykehusene og Forsvaret, ifølge NRK Troms.

Les pressemelding fra Statsministerens kontor: Ny ordning mellom Forsvaret og helsepersonell gir bedre tilgang til helsepersonell
Mandag fortalte NRK at den medisinske krigsberedskapen i Norge ikke holder mål. Ved norske sykehus mangler det både kunnskap og utstyr for å møte en eventuell krigssituasjon.
– Helsetjenesten skal også støtte Forsvarets behov, sier helseministeren.
Tirsdag sendte regjeringen ut en pressemelding om at Forsvaret og helsevesenet nå har fått på plass en avtale som gir Forsvaret nødvendig tilgang på helsepersonell.
– Det vil fremover bli mer systematikk rundt forberedelser og planlegging av øvelser. Forsvaret vil også få bedre oversikt over materiell og personell de kan bruke fra helsevesenet til både øvinger og i en krise- og krigssituasjon, sier helseminister Bent Høie (H) til NRK.
Sykepleiere, farmasøyter, leger, radiografer og ambulansepersonell er eksempler på personell som Forsvaret nå skal trene opp til å inngå i krigsberedskapen.
– Avtalen mellom Forsvaret og helsevesenet som nå er på plass vil bygge opp under ideen om at den vanlige helsetjenesten også skal støtte Forsvarets behov, sier Høie.

Rammer ikke sivile

Avtalen mellom Forsvaret og helsevesenet skal i minst mulig grad ramme sykehusenes behandlingskapasitet til befolkningen, skriver Forsvarsdepartementet i en melding.
Les mer om saken hos Troms

Powered by Labrador CMS