Aktuelt

Norsk gründer har fått idë om å bruke mobiltelefoner som hjertestartere.

Gründer-idé: Mobil som hjertestarter

Hva om mobiltelefonen kan brukes som hjertestarter. Denne ideen til Arne Bergby er verdsatt opp til 7,5 milliarder kroner.

Publisert

Gründeren Arne Bergby har tidligere hatt suksess med Itslearining. Han takket av som øverste leder i Its Learning etter 18 år i 2020. Finansavisen skriver at hans neste gründereventyr i første omgang rettes mot det amerikanske markedet med selskapet Debrifio.

Ideen dukket opp allerede i 2019. På nettsiden Hjertevakten kommer det fram at ideen om å ha med hjertestarteren i innerlomma startet under en old boys-turnering i basketball i Bergen. Det var lagt inn litt opplæring i hjerte- og lungeredning. I forlengelsen av dette diskuterte de diskutere hjertestarter-problematikk med lege til stede. Med det kom ideen om å ta mobiltelefonen i bruk.

Konseptet er en liten enhet man kan ta med seg i vesken. Denne enheten kobles til telefonen med en ladekabel, og via en app skal man da kunne måle pustemønster og hjerterytme. Dette gjøres med hjelp av det som beskrives som dype nevrale nettverk. Tanken er da også at brukeren som utfører livredningen kan levere støt eller sende helsedata til landets aktuelle akuttmedisinske kommunikasjonssentral.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS