Forskning

Jo kramer Johansen til høyre.

To studier om luftveishåndtering ved hjertestans utenfor sykehus

Hva er den beste måten å håndtere luftveiene på ved behandling av hjertestansutenfor sykehus? Dette prøver to nylig publiserte studier å gi svar på, men hva svarer studiene egentlig på?

Publisert Sist oppdatert

Fra Ambulanseforum nr. 5 2018. Tekst: Jo Kramer-Johansen, Professor, MD, PHD, Nasjonal Kompetansetjeneste for prehospital akuttmedisin (NAKOS) Oslo Universitetssykehus og Universitetet i Oslo

Ved hjertestans utenfor sykehus står det om minutter før hjernecellene er uhelbredelig skadet og begynner å dø. Behandlingen ved hjertestans handler om å opprettholde en viss oksygentransport til hjernen og vevene inntil vi klarer å få hjertet til å slå igjen på egen hånd.

Gullstandarden for å få til sirkulasjon er brystkompresjoner, men det har i de siste årene vært mer kontrovers rundt hva som er den bestemåten å sikre seg at det blodet vi sirkulerer, også inneholder tilstrekkelig oksygen. (1)

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS