I 1997 ble BEST-modellen ble utviklet i Norge, Dette ble gjort for å sikre en bedre behandling av hardt skadde pasienter på sykehus. BEST var i utgangspunktet forkortelse for Bedre og Systematisk Traumebehandling, men ettersom det nå trenes forskjellige team med denne modellen står BEST nå for Bedre og Systematisk Teamtrening.
Metoden man bruker til dette er fasilitator og simulering. Videre følger felles refleksjon. De forskjellige yrkesgruppene kan være ambulansearbeidere, sykepleiere, fastleger, legesekretærer, jordmødre og andre som jobber innen helse. Under simuleringene har deltagerne de samme rollene som de ellers har i deres aktuelle yrkesgrupper. Det legges også vekt på at treningen skal utføres på den lokale arbeidsplassen, med utstyr og ressurser som er tilgjengelig. Dette kan da for eksempel skje på akuttstuen på legevakten, som der fasilitatorkurs er når Ambulanseforum treffer kursdeltagerne på Ringerike.
Ellers er det ikke uvanlig å benytte seg av andre aktuelle scenarier, som eksempelvis fødestue eller i en svømmehall, eller med en iscenesatt ambulanseutrykning. Noe av hensikten med fasilitatorkurs er også at de aktuelle fasilitatorene lærer å planlegge og gjennomføre simuleringsøvelser. På den måten skal det bidra med god og faglig oppdatert trening på de aktuelle arbeidsplassene.