Hopp til hovedinnhold
I starten av juni ble det for første gang i historien arrangert instruktørkurs i førstehjelp for friluftsliv. Foto: Magnus Wethal.


Lanserer egen instruktørutdanning i førstehjelp for friluftsliv

Det som startet som et prosjekt med "førstehjelp for friluftsliv" i Norsk Fjellsportforum, har nå blitt en egen utdanning - og instruktørstige spesielt rettet mot friluftsliv.

Paramedisiner og redningsmann Magnus Wethal er en av ildsjelene bak utviklingen av det nye førstehjelpskonseptet.

Han forteller at målet er at utdanningsstigen skal tas i bruk av de som skal være ansvarlige for andre ute på tur, eller i forbindelse med kurs og utdanning utendørs, som for eksempel innenfor Den Norske Turistforening, fjellsportkursing, klatring, guideutdanninger, høyskoler eller lignende.

Sammen med sykepleier og redningsmann Jonas Langseth har de utarbeidet konseptet i fellesskap med førstehjelpskomiteen i Norsk Fjellsportforum. Innholdet i kurset er også gjennomgått i samarbeid med fagrådet i Norsk Førstehjelpsråd (NFR).

Manglende tilbud

Utdanningen er opprettet grunnet et manglende tilbud innen kurs i førstehjelp for friluftsliv som er tilstrekkelig utbredt nasjonalt, standardisert og kvalitetsikret for det behovet som eksisterer blant veiledere og utøvere av friluftsliv.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.