ambulansebåt

Helse Fonna: «Rosedoktoren» settes i arbeid

Publisert Sist oppdatert

Eivindvik: Reder og eier av «Rosedoktoren», Per Vold, er godt fornøyd og smiler bredt to dager før ambulansebåten settes i arbeid. I dag, lørdag, er det dåp og oppdragsgiver Helse Fonna sier at fartøyet er den mest funksjonelle ambulansebåten som er bygd i Norge, skriver Skipsrevyen.
- Litt av en attest til dere som har planlagt og bygget fartøyet.
- Ja, det er storveis, sier Per Vold, og peker på driftsleder i Gulen Skyss, Daniel Kvernøy som han fullroser for prosjekteringsarbeidet.
- Planlegging og utarbedelse av detaljene på fartøyet har skjedd i et tett samarbeid mellom rederi, designer, verft og oppdragsgiver, legger Per Vold til.

Nye detaljer

Daniel Kvernøy forteller at dette ambulansefartøyet har noen løsninger og detaljer som ikke andre har.
- Blant annet har vi montert landgangen i hekken, som fungerer svært godt når en skal håndtere bårepasienter. En løsning vår oppdragsgiver, Helse Fonna, ble godt fornøyde med, sier driftslederen. Han poengterer også at det blir bedre arbeidsmiljø for helsepersonell ombord, og at det er lagt vekt på løsninger som skal gjøre arbeidsmiljøet både ute og inne bedre.

Travelt oppdrag

«Rosedoktoren» blir stasjonert i Sunde i Kvinnherad kommune og skal betjene Sunnhordlandsbassenget. Den kan også gå lenger enn det, for eksempel til Espevær og Bergen ved behov. Fartøyet blir som en avansert ambulansebil, men med bedre kapasitet. Dette er en av de mest hektiske ambulansetjenestene til sjøs i Norge. Ifjor var det 1400 oppdrag for ambulansebåten i dette området, opplyser Helse Fonna.
- Til oss sa de 1500, sier Daniel Kvernøy, som gir mye av æren for et godt sluttprodukte til alle han har samarbeidet med. For GulenSkyss betyr ambulansekontrakten mye. Verdien av den seks års lange kontrakten er 110 millioner kroner.
Les mer hos Skipsrevyen

Powered by Labrador CMS