Ambulanse

Vil fjerne dagambulansen i Rørvik

Publisert Sist oppdatert

Helse Nord-Trøndelag sliter økonomisk. For å styrke økonomien snus hver stein, og ett av tiltakene er å gjøre endringer i ambulansetjenesten i Ytre Namdal, melder Namdalsavisa (krever innlogging).
Onsdag møtte de som styrer med ambulanse i Helse Nord-Trøndelag politikere og administrasjon i Nærøy og Vikna for å informere om de planlagte endringene.
– Kort sagt foreslår vi å ta bort dagambulansen fra stasjonen på Rørvik, og vi samlokaliserer ambulansene på Leka og i Bindal til et sted midt imellom, sier Øystein Sende, klinikkleder for prehospitale tjenester.
Under møtet på Vikna dreide det seg stort sett om hvilke endringer de ser for seg på stasjonen der.
– Vi har analysert hvor mye de tre bilene som er stasjonert på Vikna er i bruk. Den bilen vi foreslår å fjerne går bare på dagtid, og vi ser at i samme periode på døgnet er de andre to bilene i beredskap og klare til å rykke ut i rundt 80 prosent av tida. Det betyr at det ligger en kapasitet der som vil utnyttes bedre. Dagbilen var i 2017 ut 1.100 timer på oppdrag, og vi vil ikke redusere beredskapen ved å flytte den mengden over på de to gjenværende, sier rådgiver Bjørn Egil Wige i Helse Nord-Trøndelag.
Les mer om saken hos Namdalsavisa (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS