Ambulanse

Veien til sykehuset - lite visste vi at denne dagen aldri skulle bli glemt

Publisert Sist oppdatert

Husker dere historien om Vesleblakken? Hesten som redder lillegutts liv, da han ligger med tuberkulose. Heldigvis går det bra og gutten overlever, men den lange reisen til doktoren blir for lang for Vesleblakken slik at han dør. Hundre år etter at denne historien ble skrevet står man med samme spørsmål: reisen til sykehuset og doktoren. I høst opplevde vi vårt verste mareritt. Vi vil i dette innlegget fortelle vår historie for å få frem budskapet om hvor viktig lokalsykehusene og flyplassene er i vårt samfunn.

Det er 29. oktober- en helt vanlig lørdagskveld i vår familie. Lite visste vi at denne dagen aldri skulle bli glemt.

Dagen hadde vært som mange andre lørdager, Ingrid på tre år og Jakob på snart to, hadde kost seg med leking, lørdagsgodter og til slutt sovnet til vanlig tid om kvelden. Jeg var klar for litt TV underholdning, og alenetid før kvelden var omme. Tom hadde lyst å ta seg en joggetur, og var på vei for å skifte da klokken nærmet seg 20.00. Lite visste han at han snart skulle ringe 113.

Han hører noen lyder fra soverommet til Ingrid, og tenker først at det høres ut som vanlige sovelyder. Han sjekker for sikkerhetsskyld, at alt er i orden. Da han kommer inn på rommet oppdager han at Ingrid har kastet opp, han løfter henne opp, og tar henne med på badet. Jeg hører at han roper, og går inn for å se hva som har skjedd. Her får vi ingen kontakt med datteren vår, vi forstår ikke hva som har skjedd og panikken slår seg løs. Hvorfor puster hun ikke? Vi stod foran vårt verste mareritt.

Les hele kronikken av Helen Dyrhaug Kristiansen og Tom-Gøran Skog som nesten mistet sin datter hos Helgelendingen
Powered by Labrador CMS