Ambulanse

Tar blålyskutt i nord til Stortinget

Publisert Sist oppdatert

Kjell Idar Juvik (Ap) stiller spørsmål til helseminister Bent Høie (H) om ikke ambulansekuttene i Nordlandssykehuset burde legges på is inntil ny sykehusplan foreligger, skriver Avisa Nordland.
– En god ambulansetjeneste er forutsetningen for å kunne gi et trygt og godt tilbud til innbyggerne i dette langstrakte landet, mener han.

Kutter flere steder

Det skriftlige spørsmålet til helseministeren er datert 18. desember, bare noen dager etter at styret i Nordlandssykehuset vedtok ny ambulanseplan som blant annet betyr at Stokmarknes mister en av sine to ambulanser.
Juvik skriver videre:
– Den nasjonale helse og sykehusplanen er nå ute på høring. Samtidig pågår det kutt i ambulansetjenestene i flere fylker. Nordlandssykehuset og Helse Bergen har bestemt seg for å kutte. Helgelandssykehuset ser også på ny organisering og kutt i antall ambulanser. Ambulansetjenesten er førstelinja til sykehusene og en vesentlig faktor for å kunne berge liv og gi trygghet. Vil Helseministeren gripe inn og be foretakene avvente behandlingen av planen før de eventuelt gjør noe i ambulansetjenesten? spør han.

Protesterte

Flere av Nordlandssykehusets styresmedlemmer protesterte da ambulanseplanen skulle opp til styrebehandling tirsdag denne uken. Blant annet May Britt Allstrin, som ikke er tilfreds med måten denne saken har vært løst på.
– 300 samtidighetskonflikter er ikke gjengitt i rapporten, hevdet hun, og var ikke den eneste som uttalte bekymring.
Åsa Elvik fremmet et alternativt forslag om at styret vedtok ny driftsmodell, men ventet med å redusere til etter at ny nasjonal sykehusplan ble lagt frem. Men alternativet fikk bare tre stemmer og fler flertallet stemte fram planen slik den forelå.
Les mer om saken hos Avisa Nordland

Powered by Labrador CMS