Ambulanse

Sven (48) fikk hjerneblødning og sluttet å puste – ambulansen ble stående fast på ubrøytet vei

Publisert Sist oppdatert

Landmark takker samboeren for at han fortsatt er i live. Da han fikk hjerneblødning ble ambulansen stående fast på glatta, ifølge Smaalenenes Avis (krever innlogging).

Samboeren Marit Solbakken (41) var heldigvis i nærheten og fikk ringt ambulansen.

– Men ambulansen ble stående fast på glatta. Mens Marit drev hjerte og lungeredning på meg, sto de og spolte nede i bakken, forteller Landmark.

Til slutt måtte ambulansepersonalet gi opp og de gikk den siste biten opp til huset med det mest nødvendige utstyret.

– Det tok rundt 40 minutter fra Marit ringte nødtelefonen 113, til de kom fram. Da ringte de en 4-hjulstrekker tror jeg, som til slutt klarte å komme seg opp bakken, forteller Landmark som takker samboeren for at han fortsatt er i live.

Marit Solbakken forteller at hun var på telefonen med nødsentralen helt til ambulansepersonalet kom inn i huset.

– De instruerte meg i hvordan jeg skulle gjøre hjerte- og lungeredning. Jeg holdt på i det som føltes som en evighet. Sven pustet ikke og jeg hørte ingen puls eller hjerteslag. Jeg var sikker på at jeg skulle miste han, forteller hun.

Etter en snau måned på sykehus kunne Sven Landmark flytte hjem igjen, men han har fremdeles mange måneder med rehabilitering fremfor seg. Nå håper han kommunen vil bedre sine brøyte- og strørutiner.

Seksjonsleder for ambulansestasjonen i Indre Østfold, Olav Kristiansen, sier han ikke har hørt om hendelsen i Trøgstad i fjor. Han gjør det imidlertid klart at ambulansen, som alle andre som kjører på veiene, kan støte på problemer når det er ekstreme værforhold.
Les mer om saken hos Smaalenes Avis (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS