Ambulanse

Storordre til Taiga – levererer yrkesklær til samtlige ambulanseenheter i Norge

Publisert Sist oppdatert

Selskapet Taiga i Varberg lager spesialiserte yrkesklær og har nylig vunnet et omfattande anbud som innebærer leveranse av arbeidsklær til Norges samtlige ambulanseenheter. En ordre verdt 60 millioner kroner på fire år, hvilket skaper høytrykk på selskapets kontor i Varberg, skriver svenske Teko.
– Det var et sentralt anbud som omfattet samtlige fylker i Norge. Vi merket med en gang at det funket, og det er morsomt at vi lyktes hele veien. Det innebærer at vi skal levere klær til cirka 5000 ansatte, sier Ann Rydholm, administrerende direktør i Taiga.
Taigas klær lages i Polen, Latvia og Portugal. All produktutvikling, kvalitetstesting, design, mønsterkonstruksjon og salg skjer på kontoret i Varberg. Taiga leverer klær til ambulanse og redning, natur og «high vis», kraft og industri, samt politi og militæret.
At de vant anbudet med leveranser i Norge, innebærer en omfattende jobb på produktutviklingssiden med form, funksjon og design, da plaggene må justeres for å passe i Norge.
– Vi sysselsetter totalt 300 personer i dag med all produksjon så det er jo mange mennesker som får jobb gjennom oss. Her i Varberg er vi 27 ansatte i dag og har ansatt nesten 10 personer bare det siste året, forteller Rydholm.
Selskapet ble startet i 1982 av Paul Rydholm, som grunnla Tenson på 1950-tallet. Når Tenson ble kjøpt opp av Mölnlycke kjente Paul Rydholm at han ikke var ferdig med klesbransjen. Han startet Taiga, og målsettingen var å skape markedets beste yrkesklær for de som må jobbe utendørs uansett vær, miljø og risikofaktorer. I dag eies selskapet av sønnen Jonas Rydholm.
Ann Rydholm har vært i selskapet i 25 år og har sett hvordan bransjen for yrkesklær er blitt forandret.
– Det har vært en voldsom utvikling. Ikke bare på materialsiden, men også hvordan du kler deg på arbeidsplassen. I dag er kravene fra kundene større, særlig når det gjelder funksjon og passform. Det er mye å lære hele tiden, og det er en spennende bransje, forteller hun.
Les mer om saken hos Teko

Powered by Labrador CMS