Ambulanse

Skoleavslutning ved ambulansefagutdanningen i Hallingdal

Publisert Sist oppdatert

Årets ambulansefagklasse ved Folkeuniversitetet Hallingdal avsluttet sitt skoleår med en praktisk dag onsdag 23. mai.
De kommende ambulansearbeiderne fikk bryne seg på ambulansefaglige relevante skader, sykdomstilfeller og hendelser.

– Folkeuniversitetet Hallingdal er et av få skoletilbud tilrettelagt for voksne som vil inn i ambulanseyrket, forteller de i en pressemelding til Ambulanseforum.
Gjennomsnittsalderen er rett oppunder 30 år. Rundt halvparten av kursdeltakerne har lokal tilhørighet i Hallingdal og Valdres. Resten skolependler til Hallingdal hver uke, fra både øst og vest, for å skaffe seg denne utdanningen. Kursavgiften er på 55 000 kommende år. Utdanningen er godkjent for lån og stipend via Lånekassen.

– Dette skoleårets 18 kursdeltakere er det femte kullet, som har jobbet hardt for å komme seg igjennom nåløyet med læreplass som mål. Mer enn 60 stykker har fullført ambulansefag vg2 ved Folkeuniversitetet Hallingdal i perioden 2012-2017. 2 av 3 har fått lærlingeplass rundt om ved landets helseforetak.
Opptaket til skoleåret 2018-19 er godt i gang. I april ble søkere godkjent for inntak til halv klasse. Resterende skoleplasser blir fordelt etter de to neste inntaksmøtene, hvor det neste avholdes i midten av juni og det siste i august.
– Det er med andre ord fortsatt muligheter til å få seg en skoleplass, for den som ønsker å bli ambulansearbeider via ambulansefagutdanningen i Hallingdal.

På bildene ser vi årets avgangsklasse i full aktivitet med å løse de ulike utfordringene de ble stilt ovenfor. Alt fra situasjoner som innebar mindre uhell og skader, til en større trafikkulykke.

Powered by Labrador CMS