Ambulanse

Økonomisk tvist etter avviklingen av Røde Kors Ambulanse Midt-Norge

Publisert Sist oppdatert

Sju trønderske Røde Kors-foreninger tapte i retten: Rennebu Røde Kors og seks andre Røde Kors-foreninger må betale til sammen 2,97 millioner kroner etter ambulanse-tvist, skriver Opp.
Striden sto om pensjonsforpliktelsene til Røde Kors Ambulanse Midt-Norge as.
Det er en økonomisk tvist etter avviklingen av Røde Kors Ambulanse Midt-Norge as som nå har vært oppe til behandling i lagmannsretten. Røde Kors Ambulanse Midt-Norge as drev frem til 1. januar 2013 ambulansetjeneste i Sør-Trøndelag etter oppdrag fra Helse Midt-Norge as, med ambulansestasjoner på Melhus, Støren, Ålen og Røros.
De sju Røde Kors-foreningene hadde aksjeposter i ambulanseselskapet, som fra og med 1. januar 2013 ble overtatt av Helse Midt-Norge as.
I forbindelse med behandlingen av årsregnskapet for 2013 vedtok generalforsamlingen i Røde Kors Ambulanse Midt-Norge as 30. juni 2014 å utbetale et utbytte til aksjonærene på 4.906.000 kroner.
De sju Røde Kors-foreningene ble saksøkt av Overføringsavtalens Sikringsordning, som etterlyste aksjonærenes ansvar for udekkede forpliktelser i utbetalt utbytte fra et selskap under avvikling.
Les mer om saken hos Opp

Powered by Labrador CMS