Ambulanse

Kvinne la seg på hjul etter ambulanse i 150 km/t

Publisert Sist oppdatert

Like før midnatt natt til mandag fikk politiet en telefon fra en ambulanse under utrykning som ble forfulgt av en bil på E18, melder Drammens Tidende.

Telefonen kom da ambulansen passerte Hanekleivtunnelen i Sande, og først i Asker klarte politiet å stoppe forfølgeren, som hadde ligget kloss oppe i rumpa på ambulansen i mange mil.

– Ambulansen var på vei fra Sørlandet til Oslo med pasient i bilen, og de lå i rundt 140–150 kilometer i timen på E18. En kvinne i slutten av tenårene mente tydeligvis at det å ligge bak en ambulanse under utrykning var en grei måte å komme fort fram, sier oppdragsleder Thorleif Rustad ved politiet i Sør Øst.

Politiet sendte ut en bil fra Drammen, og de klarte å innhente kvinnen ved Asker. Politiet klarte ikke å måle kvinnens hastighet, men på bakgrunn av ambulansepersonellets vitneutsagn om fart, ble kvinnen anmeldt for råkjøringen.

– Ambulanser under utrykning har tillatelse til å bryte fartsgrensene, og vi har lite til overs for bilister som henger seg på utrykningskjøretøyer. Slik atferd skal vi ikke ha noe av i trafikken, sier Rustad.

Les mer om saken hos Drammens Tidende

Powered by Labrador CMS