Ambulanse

Julefrokost i ambulansetjenesten utartet seg - tre ansatte ble oppsagt

Publisert Sist oppdatert

Snek seg inn i en ambulanse, og fant fram fentanyl og kanyler. Episoden ble filmet, ifølge Ekstra Bladet.

Tre Falck-ansatte er bortvist med øyeblikkelig virkning etter at de i har 'lekt' med både medisin og utstyr i en ambulanse.
Episoden skjedde under en julefrokost. Her kom kolleger forbi med en ambulanse, fordi man ville hilse på.
Mens ambulansepersonellet var borte fra redningskjøretøyet, snek tre feststemte Falck-ansatte seg til ambulansen, kravlet inn i bårerommet, og fant fram utstyr og sterk medisin.
Til Ekstra Bladet er det opplyst at det var vendrops - altså drops til å stikke i armen - man hadde fått fatt i. Ifølge avisens opplysninger er det snakk om det sterkt smertestillende stoffet fentanyl.

Episoden ble filmet

'Spøken' ble filmet og siden delt.
I et mailsvar skriver Falck følgende:
«I forbindelse med en privat julefrokost forrige helg er tre ambulansepersonell bortvist fra Falck med øyeblikkelig virkning. Julefrokosten ble holdt ute i byen hvor en ambulanse med kolleger i en pause kom forbi. Det er i den forbindelse at medarbeiderne har vært inne i bårerommet, uten at kollegaene på vakt visste om at de gikk inn der. Medarbeiderne ble suspendert der og da, mens saken ble undersøkt. Det er kommet frem, at de berusede medarbeiderne har fått fatt i medisinsk utstyr i ambulansen», skriver Falck.

Moralsk forkastelig

– Det strider mot alt hva vi står for i Falck, og mot alle regler. Pasientenes sikkerhet går foran alt, og selvom en ambulansen ikke er ute og kjører, og selvom medarbeiderne har fri skal vi naturligvis aldri ha berusede medarbeidere i bilene. Det ligger fullstendig fast, tilføyer Lars Martin Rasmussen, regionsdirektør i Falck Ambulance i Region H.
– Det er helt, helt uakseptabelt. Det overskrider både moralsk og faglig ansvarlighet, og overholdelse av gjeldende forskrifter. Vi har derfor sagt opp og øyeblikkelig bortvist tre ambulansepersonell og gitt en skriftlig advarsel til ytterligere to som har vært tett på situasjonen, forteller Rasmussen.
Les mer om saken hos Ekstra Bladet

Powered by Labrador CMS