Ambulanse

Har oppfunnet automatisert ambulansebåre

Publisert Sist oppdatert

En ambulansearbeider i Skien er tildelt 490.000 fra et innovasjonsfond i Helse Sør-Øst. Pengene skal brukes til å få klar en prototyp på en automatisert ambulansebåre i samarbeid med Sykehuset Telemark, ifølge en pressemelding.

Lykkes han med dette kan det bety produksjon av ambulansebårer som gir færre tunge løft for mange ambulansearbeidere.
Det var som ambulanselæring i Danmark at han reagerte på at hans yrkesgruppe daglig måtte håndtere så mange løft som var tyngre enn det som er akseptabelt i industrien.

Vil gjøre hverdagen lettere

- Derfor begynte jeg med å utvikle en båre som kan gjøre gjør arbeidet lettere for oss ambulansearbeidere, forklarer Lorenz Peter Reuss Christensen.
44-åringen, opprinnelig fra Haderslev i Danmark, har de siste årene jobbet som ambulansearbeider ved Skien ambulansestasjon. I 13 år har han arbeidet på sin oppfinnelse, men først de siste to årene har drømmen om å realisere oppfinnelsen rykket nærmere.
I 2014 fikk han den første bevilgningen av HSØs innovasjonsmidler og nylig fikk han ytterligere 490.000 kroner. Her har han sikret seg en avtale med Helse Sør-Østs kommersialiseringsselskap Invent2 og Sykehuset Telemark.
Tanken bak Invent2 er å hjelpe ansatte med gode ideer til å utvikle produkter og tjenester som kan gi næringsutvikling. Blir oppfinnelsen vellykket, skal gevinsten deles likt mellom oppfinneren, sykehuset og HSØs innovasjonsfond.

Skien får teste ut oppfinnelsen

Sykehuset Telemark stiller kontor og frikjøp av ambulansearbeideren fra hans faste jobb mens han jobber med å ferdigstille den første prototypen. -Det er veldig spennende at ambulansetjenesten i Telemark og Skien ambulansestasjon blir først med å teste ut en automatisert ambulansebåre, sier stasjonssjef Ottar Høgli. Han legger ikke skjul på at mange er stolte av å ha en ekte oppfinner med på ambulanselaget.
Les mer om saken hos Sykehuset Telemark

Powered by Labrador CMS