Ambulanse

- Han viet livet til å hjelpe andre

Publisert Sist oppdatert

Brannmannen som døde under utrykning i Kvinesdal søndag, skulle slutte om tre måneder, skriver Dagbladet.
Bakgrunn: Brannbil i alvorlig ulykke - en bekreftet omkommet
Etter den fatale ulykken i Kvinesdal, hvor en brannbil kjørte av veien under utrykning, er brannmannen som omkom nå identifisert som Frank Oddvar Thoresen (59).
Thoresen var utrykningsleder ved Åmot brannstasjon. Han var fra selv fra bygda, og hadde lang erfaring i det lokale brannvesenet.
Teddy Broadhurst er svoger til Frank Oddvar Thoresen. På vegne av de pårørende forteller Broadhurst om en hjelpsom, dedikert brannmann som prioriterte familien over alt.

Smittsomt hjelpsom

Broadhurst omtaler bare Frank Oddvar som «Franki». Det samme gjør kollegene på brannstasjonen og lokalsamfunnet i Kvinesdal, ifølge Broadhurst.
– Om du spør etter Frank Oddvar er det ingen som vet hvem du snakker om. I Kvinesdal er han Franki, sier han med varme i stemmen.

– Hadde tre måneder igjen

Den avdøde brannmannen etterlot seg samboer, to barn og ett barnebarn - og hele sju søsken.
I september skulle han fylle 60 år - og da måtte han gå av som utrykningsleder i brannvesenet. Dette var en tilleggsjobb. Brannstasjonen i et lite samfunn som Kvinesdal har ikke så mange fulltidsansatte, forteller Broadhurst.
– Familien hadde et veldig tett og godt forhold. Vi kjente godt til jobben hans, og han var godhjertet og ivrig. Brannsjefen besøkte både i går og i dag, og det føles bra å få slik hjelp.

Lang og tro tjeneste

Franki var engasjert i Røde Kors i mange år, før han begynte i Kvinesdal brannvesen i 1996.
– Han ble vel født sånn - han skulle alltid hjelpe andre. Han var lagd for å være i tjeneste, og han døde i tjeneste, sier Broadhurst, og fortsetter:
– Han var 23 år i brannvesenet, og selv kalte han det ikke en ekstrajobb, men en hobby.
Les mer om saken hos Dagbladet

Powered by Labrador CMS