Ambulanse

– Det ser ut som Norgestaxi har oversolgt kapasiteten sin

Publisert Sist oppdatert

Med om lag 280 drosjeløyver kjører Norgestaxi pasienttransport for Oslo universitetssykehus og TT-reiser. Ikke nok, mener en førsteamanuensis, ifølge NRK Norge.
– Kapasiteten er oversolgt, sier førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI, Espen Andersen.
I går fortalte NRK at Norgestaxi har opplevd en tredobling i antall avvik på såkalte TT-reiser i hovedstaden. Det er i hovedsak forsinkelser som har vært utfordringen for kundene som har benyttet selskapets TT-tjenester.
Det er Velferdsetaten som organiserer denne transporten for Oslo kommune. De har inngått en kontrakt med Norgestaxi på såkalte «samkjørte drosjeturer» – om lag 12.000 turer per måned.
Ifølge etaten trenger de 80 biler fra Norgestaxi for å gjennomføre denne transporten.

Pasienter venter også

NRK har tidligere omtalt utfordringer med store forsinkelser i pasienttransporten ved Oslo universitetssykehus – forrige vinter satt enkelte pasienter og ventet i flere timer på transport etter behandling.
Tross tett oppfølging med taxiselskapene, opplever fortsatt mange store problemer.
Ifølge Pasientreisekontoret ved OUS har Norgestaxi forpliktet seg til 284 biler som minimumskapasitet til pasienttransporten.
Etter det NRK forstår er det mer enn hele bilparken Norgestaxi har i hovedstaden.

Dårlig lønnsomhet

– For meg ser det ut som Norgestaxi har oversolgt kapasiteten sin i dette tilfellet, uten at jeg har gått dypere inn i tallene, sier førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI, Espen Andersen.
Pasientreiser er pålagt å legge pasienttransporten ut på anbud, men de har ingen informasjon om hvilke andre kontrakter taxiselskapene inngår.
Derfor var heller ikke Johannessen klar over at Norgestaxi har forpliktet seg til å levere 80 biler til TT-reiser for Velferdsetaten.
– Når jeg ser på de tallene vi har fått via NRK, og legger til det vi skal ha i våre kontrakter, går det ikke det i hop, sier Johannessen.
Les mer om saken hos NRK

Powered by Labrador CMS