Ambulanse

De karret seg ut av bilen og fortsatte oppdraget: – Den innsatsen står det respekt av

Publisert Sist oppdatert

Ambulansearbeiderne involvert i utforkjøringen på Ringvassøy fredag, får ros for innsatsen, skriver Nordlys (krever innlogging).

Bare noen hundre meter før ambulansen var fremme på ulykkesstedet på fylkesvei 863 på Ringvassøy, gikk det galt. Ambulansen havnet utenfor veiskuldra og kjempet i 30 meter for å holde seg på veien.

I en slak venstresving skar ambulansen til slutt rundt og tippet over. Den ble liggende på taket.

Ambulansepersonellet krøp ut av bilen, uskadd. Det første de gjorde var å komme seg opp på veien igjen og bort til ulykkesstedet. Der fikk de gitt nødvendig legehjelp til en person som hadde kjørt av veien.

– Den innsatsen står det respekt av. Her har man sjøl vært utsatt for en ulykke, og prioriterer umiddelbart å komme seg bort til ulykkesstedet man skulle til, sier Per Øivind Sørgård, leder for ambulanseavdelinga på UNN.

Klare rutiner

Hendelsen skjedde fredag kveld, på en dag med vanskelige kjøreforhold i Troms. Ambulansepersonellet har siden hendelsen vært gjennom en teknisk debrif i etterkant av uhellet. De involverte var søndag tilbake på jobb.

Ambulansesjef Sørgård sier at det er klare rutiner ved uhell og ulykker med ambulansekjøretøyene.

– Det er selvfølgelig flere grader i slike ulykker, der noen er mer alvorlige enn andre. Her fikk vi tidlig beskjed om at ingen av våre var alvorlig skadd, sier Sørgård.

Les mer om saken hos Nordlys (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS