Ambulanse

Alle ordførerne i Troms har sendt brev til helseministeren: - Ambulansetjenesten er under press

Publisert Sist oppdatert

Vil ha lovfestet tidskrav for ambulanse-utrykning, melder Nordlys (krever innlogging).

Ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp), mener det vil føre til at ambulansetjenesten får nok penger til å opprettholde en forsvarlig beredskap i hele landet.

– Vi ser at ambulansetjenesten er under press, og at hvisambulansetjenesten ett sted skal styrkes, går det utover et annet sted, sier Prestbakmo.

Ikke tilstrekkelig

Mandag sendte hun, på vegne av alle ordførerne i Troms og ordføreren i Tjeldsund, et brev til helseminister Bent Høie (H) der de krevet at responstiden for ambulansetjenestenblir lovfestet.

I dag er det anbefalt at 90 prosent av ambulanseutrykningene bør bruke mindre enn 12 minutter på å nå frem til pasienter i tettsteder, og mindre enn 25 minutter i grisgrendte strøk.

– Realiteten er annerledes for mange kommuner i Troms, og det innebærer at det ikke er tilstrekkelig med en anbefalt responstid for ambulansen for å ivareta lokal trygghet, heter det i brevet.

I disse dager gjennomfører Ambulanseforbundet og LHL en landsomfattende kartlegging av ambulansetjenestens responstid. Prestbakmo sier de støtter aksjonen.

Les mer om saken hos Nordlys (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS