Akuttkjeden

Gode erfaringer med akuttoverleger i front

Publisert Sist oppdatert

Sykehuset Telemark har siden i fjor høst vært ett av få norske sykehus som har satset mer ressurser på å møte pasienter i Akuttmottaket i Skien med erfarne akuttmottaksoverleger, forteller de på sine nettsider.
I september 2014 ansatte sykehuset fire akuttmottaksoverleger. Tanken bak den ressurskrevende oppgraderingen i Skien, er at overleger i akuttmottak er en god investering for at pasienter i akuttmottaket skal få en rask og riktig første diagnose, før de sendes videre inn i sykehuset, til et kommunalt øyeblikkelig hjelptilbud eller hjem, avhengig av hva som er riktig medisinsk behandling.
Målet er å gi pasienten trygg, rask og riktig avklaring og behandling. I likhet med mange norske sykehus har Sykehuset Telemark inntil oktober i fjor praktisert en ordning der turnuslegene vurderer de innkomne pasientene som første linje. Nå har de høstet et halvt års erfaring med å la erfarne akuttmottaksoverleger møte pasientene i front.
Overlege Harry Achterberg mener nyordningen også gir nyutdannede turnusleger en mye bedre start fordi de har erfarne leger til å veilede dem, når de trenger det. Det trygger turnuslegene som oftere har en erfaren lege å spørre til råds i møte med pasienten
Les mer om saken hos Sykehuset Telemark

Powered by Labrador CMS