Sverige

Ambulansetjenesten i Sverige.

Vurderer å la ambulanser stå stille i sommerferien

For å spare penger foreslås det at flere ambulanser står stille i Jönköping i Sverige. Ansatte i ambulansetjenesten frykter at mange ikke får hjelp i tide.

Publisert Sist oppdatert

Sveriges Radio melder at mer enn 700 har skrevet under et opprop om misnøye med den foreslåttesommerstengningen.

Anna Lindén sier til radiokanalen at hun frykter at mange ikke får hjelp. Det påpekes fra ansatte i ambulansetjenesten at enkelte oppdrag kan ta tre-fire timer, og at mange kommuner da blir stående helt uten ambulanse.

Vetlanda-Posten skriver at forslaget er at en av to ambulanser skal stå stille halve dagen hele sommeren fra klokken 18. Forslaget ble lagt fram i mars av helsedirektør Agneta Ståhl. Hun påpeker overfor avisen at dette ikke er et endelig vedtak, men et forslag til hvordan sommeren kan løses. Videre skal risiko- og konsekvensanalyser gjennomføres i felleskap av ambulanseledelse og tillitsvalgte.

Det skrives i avisen at ambulanser også tidligere har vært kansellert fordi det ikke er vikarer til å dekke opp bemanningen. Nytt av året er at statistikk om hvordan ambulansene brukes er blitt gransket. Det viser seg da at aktiviteten er lavest om natten, med en aktivitet på mellom 14 og 30 prosent.

Hør innslaget på Sveriges Radio P4 (ekstern lenke)

Powered by Labrador CMS