Aktuelt

Politiet: Utrykningstiden skremmer folk i bygdene

Publisert Sist oppdatert

Folk i bygde-Norge er skremt etter drapet på Notodden i helga, der en 42 år gammel mann ble knivstukket og drept. Politiet brukte 23 minutter til åstedet. Det får folk til å frykte for sikkerheten, skriver NRK Telemark.
Les også: Nødetatspersonell frykter for egen sikkerhet
INNLEGG: HMS - et forstyrrende element i ambulanse- og redningsbransjen?
Det er tidlig lørdag ettermiddag når politiet får meldingen om en alvorlig knivstikking på Notodden. Kommunen har i overkant av 12500 innbyggere og egen politistasjon.
Fra politiet får melding om hendelsen til de er på stedet går det 23 minutter.
– Det er det vi klarer. Vi skulle gjerne levert bedre. Men vi skal dekke flere kommuner, så det er det vi får til, sier Helge Folserås, politistasjonssjef på Notodden om responstiden.
Det får folk rundt i bygdene til å reagere. Mange blir skremt når de får vite hvor lang tid politiet brukte til et oppdrag i Notodden sentrum.
– Det er veldig skremmende. Politiet bruker mye mer tid til oppdrag på bygdene enn i byen, sier Odd Dugstad fra Hjartdal.
– Det er ikke greit at politiet bruker så lang tid til et sted som Notodden. Jeg skjønner ikke at det går an. Jeg blir bekymret. Tidligere hadde vi råd til å ha politifolk i bygdene. Nå har vi ikke det lenger. Jeg kan ikke fatte at vi har fått så dårlig råd, sier Emil Heimdal fra Seljord.
Les hele saken hos NRK Telemark

Powered by Labrador CMS