Aktuelt

Leo var død i mer enn seks timer

Publisert Sist oppdatert

Etter to og en halv time i det iskalde vannet, og med en kroppstemperatur på bare 14,5 grader, ble Leo funnet etter den dramatiske kanoulykken på Ånnsjön sist sommer. Mot alle odds overlevde han, skriver hemmets.se.
Egentlig ville ikke Leo reise til konfirmasjonsleiren hvor det var fokus på multisport. Men han gikk motvillig med på det, fordi hans mamma Linn Wågberg syntes at det var en god idé.
Leo og to kamerater deltok dagen etter ankomsten i et kanoløp på Ånnsjön. Været var kaldt. Det regnet og blåste, og plutselig veltet kanoen og guttene havnet i 4 graders kaldt vann. De hadde på seg enkle flytevester uten krave.
Leo bestemte seg for å svømme de 250 meterne til stranden. Han visste ikke at man ikke klarer seg så mange minutter i så kaldt vann.
Hans to kamerater ble funnet etter en knapp time, men Leo blev liggende i vannnet i to timer og tyve minutter før han ble funnet av to frivillige fra fjellredningstjenesten.. Han hadde da hjertestans, og var død.
Leos pappa fikk vite at deres sønn var funnet bevisstløs i Ånnsjöns kalde vann, og at han ble fløyet til et sykehus. Men ingen kunne svare på i hva slags tilstand Leo var i.
—Jeg bare lå og hulket. Hele familen var i sjokk. Det var forferdelig å ikke vite hvor Leo befant seg, og vi startet desperat å ringe rundt til alle mulige sykehus. Først ved midnatt ble vi oppringt av en svensk lege på sykehuset i Trondheim, som forttalte at Leo var der. Legen ga oss beskjed om at vår sønn ved hjelp av ECMO, en hjerte- og lungemaskin, ble holdt i live. Da han ble funnet var kroppstemperaturen hans nede i 14,5 grader, og det tok 6,5 time før man fikk i gang hjertet hans.
Les hele saken hos hemmets.se
Les også historien fra 1999 om legestudenten Anna som overlevde med en kjernetemperatur på 13,8 gr. her

Powered by Labrador CMS