Aktuelt

Får nattesøvnen ødelagt

Ambulansearbeiderne ber om at det snarest iverksettes tiltak ved stasjonen på Andenes.

Publisert Sist oppdatert

Uvettig kjøring, samt støy fra langtidsparkerende trailere, forstyrrer nattesøvnen, skriver Bladet Vesterålen (krever innlogging).

Ambulansearbeiderne uttrykker frustrasjon over disse forholdene i et brev til teknisk sjef i Andøy kommune, Arne Blix.

I brevet skrives det at mannskapene som er på vakt bor på stasjonen, i Industriveien på Andenes, hele døgnet. De sover der om natta.

– Det hender også ganske ofte at vi må sove på dagtid, når vi har vært ute på oppdrag om natta. I den forbindelse er vi mye plaget med støy fra gjennomgangstrafikk på Industriveien, som går rett utenfor stasjonen, skriver Henrik Johnsen.

– Det støyer mye fra disse trailerne når de ankommer, noe som ofte skjer om natten. Videre er det mye tomgangskjøring, gjerne flere timer i strekk, skriver Johnsen.

Han mener situasjonen er uholdbar.

– Støyen som skapes rett utenfor veggene til våre soverom gjør at mannskapene sliter med å få sove. Sjåfører vi har vært i kontakt med sier at de deler gode parkeringssteder der de kan ta lengre pauser via en app, så det er mye som tyder på at dette vil bli et vedvarende problem, skriver Johnsen, som påpeker at det også parkeres hyppig på andre siden av veien, mot Tufteparken og Klevatnet.

Ønsker skilting

Johnsen foreslår at det innføres en tydelig skiltet sone i Industriveien, med begrenset hastighet og begrenset mulighet til å parkere langs begge sidene av veien. Ønsket hastighet er 30 km/t.

– Håper med dette at kommunen kan iverksette tiltak så snart som mulig, eller videresende vår henvendelse til den instans dere måtte mene er den riktige, skriver Johnsen. Teknisk sjef i Andøy kommune, Arne Blix, sier at han har mottatt henvendelsen fra Johnsen.

– Vi skal vurdere den i løpet av neste uke, og se om det er noe vi kan gjøre, sier Blix.

Les mer om saken hos Bladet Vesterålen (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS