Utenriks

Los Angeles bestiller 100 nye elbiler til politistyrkene sine

Publisert Sist oppdatert

Også i Norge har politiet begynt å snuse på batteridrift, ifølge Teknisk Ukeblad.
I fjor startet politiet i Los Angeles prøvekjøring av Tesla og BMW i3 for å bestemme hvilken som skulle bli distriktets nye elbil.
Med Tesla-produksjon i bakgården, hadde mange forventet at Elon Musks hjertebarn ble valget, men slik gikk det ikke. Her har nok prisen vært avgjørende: Uten elbil-fordelene er Tesla-prisene på nivå med luksusbiler i USA.
Ifølge BWMblog.com har LAPD nå bestilt inn 100 nye BMW i3. Disse skal først og fremst brukes til transport av personell og såkalte «community outreach»-programmer. Altså er det ikke snakk om utrykningskjøretøy.

– Mer mobil og grønnere

– Egenskapene til BMW i3 gjør det til et ideelt kjøretøy for kommunale virksomheter. Ytelsen og de tekniske egenskapene, som akselerasjon og ConnectedDrive, er perfekte for å gjøre politiflåten mer mobil og grønnere, sier ordfører i byen, Eric Garcetti.
Men selv om det ikke blir et utrykningskjøretøy i LA, er det nettopp denne rollen bilen har andre steder i verden.
Sveits var først ute med å ta bilene i bruk i Geneve. Også i Munchen har de klistret «polizei»-merket på tre utrykningskjøretøy av typen BMW i3.
I London nærmer de seg slutten av et program for å teste nettopp i3 i sine politistyrker.
I januar lanserte selskapet en versjon av bilen under navnet i3 Emergency Vehicles. Disse er spesialutstyrt for nødetatene med kraftige signaleringslys fremme og bak. I tillegg har den trykkammer-høyttaler og egne oppsett for kommunikasjon, som du kan lese mer om her.
Les mer om saken hos Teknisk Ukeblad

Powered by Labrador CMS