Utenriks

Innsatsleder rystet: - Noen løp rundt og forsøkte å finne den perfekte vinkelen for å ta en selfie med ulykken i bakgrunnen

Publisert Sist oppdatert

SVERIGE: Total mangel på respekt, mener innsatsleder.
På vei 827 i Örviken utenfor den svenske byen Skellefteå veltet torsdag en stor lastebil. Det oppstod diesel-lekkasje og lasten lå spredd utover store deler av veien. Sjåføren kom seg fra ulykken uten alvorlige skader, men likevel ble redningstjenesten rystet da de ankom stedet, skriver Dagbladet.
Det var SVT som først omtalte saken.
- Ikke bare stod folk og fotograferte og filmet ulykken med sine mobiltelefoner. Noen løp dessuten rundt og forsøkte å finne den perfekte vinkelen for å ta en selfie med ulykken i bakgrunnen, sier redningstjenestens innsatsleder Mikael Lundgren til Dagbladet.

- Respektløst

- Dette er en total mangel på respekt for de som rammes av en slik ulykke, fortsetter redningslederen, som også har omtalt fenomenet på Redningstjenestens Facebook- side.
Dersom folk ikke kan bidra på et ulykkessted, har de heller ingenting på stedet å gjøre, mener innsatslederen.
- Folk bør tenke over hva de mener andre burde gjort om det var deres venn eller familiemedlem som var rammet av ulykken. At folk løper rundt og filmer og tar selfier er fullstendig galt, sier Lundgren til Dagbladet.
Les mer om saken hos Dagbladet

Powered by Labrador CMS