Utenriks

Digitalisering i ambulansen

Publisert Sist oppdatert

Region Kronoberg rangeres høyest i Sverige når det gjelder e-helse i ambulansetjenesten. Det er gjort en sammenligning mellom 21 regioner og landsting.

God e-helse i ambulansetjenesten innebærer, ifølge svenske ehelse-myndigheter, at ambulansene skal ha tilgang til oppdatert kartstøtte, digital beslutningsstøtte, tilgang til internett, tilstrekkelig dekning for å kommunisere med omverdenen, sammenhengende journalføring og mulighet til å koble sammen ulike helseinnsatser, skriver Samverkan 112.
I 2008 ble Kronoberg den første ambulansetjenesten i landet med digital ambulansejounral, takket være et godt samarbeid med Ortivus og plattformen MobiMed Smart.
– I tillegg hadde vi et bra og nært samarbeid med Region Kronobergs IT-avdeling der jeg hadde kontakt med et titallspersoner, avhengig av hva det dreide seg om. Dette er forklaringen på at vi har lykkes så bra, sier Richard Andersson.
Gjennom årene har ambulansetjenesten utviklet mange moderne it-løsninger, og mye skyldes Richards entusiasme, stahet og styrke.

Samtidig er det åpenbart at Richards bakgrunn som spesialutdannet ambulansesykepleier, med en akademisk systemvitereksamen rundt utvikling og bruk av it-systemer har vært en stor fordel for tjenesten.
For tre år siden bygde han ferdig et dataprogram som administrerer ambulansenes daglige tilsyn, med kontroller før, under og etter kjøring.
Han jobber også med flere andre ting.
Hva har du på gang nå?
– En hel del. Som for eksempel dynamisk ressurshåndtering, forsterket helseledelse, trafikklysstyring, trådløst nettverk i alle ambulanser, samt ytterligere integrasjon mellom sykehusets journalsystem Cosmic og vår plattform MobiMed Smart, forteller Richard.

Les mer om saken hos Samverkan

Powered by Labrador CMS