Utenriks

30 ambulansearbeidere forlater Falck og starter i offentlig tjeneste i Danmark

Publisert Sist oppdatert

Av de 52 nye ambulansearbeiderne som Region Syddanmark har ansatt, kommer mindst 30 fra Falck og Responce. 25 av dem jobbet i Region Syddanmark før Bios overtok driften, ifølge JydskeVestkysten.

Bakgrunn: Insourcer ambulansedrift og lokker med ekstra månedslønn
Tidligere: Kaos i dansk ambulansetjeneste
Les også: Vår avspasering har plutselig forsvunnet
For nøyaktig et år siden valgte flere hundre ambulansearbeidere å vende Bios ryggen og få jobb i en av de andre danske ambulansetjenestene. Nå vender flere av dem tilbake til sine stasjoner.
Siden Bios ble erklært konkurs den 27. juli har minst 30 ambulansearbeidere sagt opp i Falck og datterselskabet Responce, for å få jobb på stasjoner i den nye ambulansetjenesten Ambulance Syd.
Les også: Bios krever 90 millioner i erstatning fra Falck
- Vi er selvfølgelig lei oss for å miste medarbeidere. Men vi har også full forståelse for at når man kommer fra Syddanmark, har man noen familiære og logistiske grunner til å jobbe nærme hjemmet, sier Louis Illum Honoré, kommunikasjonssjef hos Falck.
52 ambulansearbeidere begynner snart
I forrige uke kunne Region Syddanmark opplyse om at de har ansatt 52 nye ambulansearbeidere som starter i den nye ambulansetjenesten denne måneden og månedene framover.
Region Syddanmark har ikke ønsket å fortelle om ambulansearbeidernes bakgrunn, derfor er det ikke mulig å si hvor resten av de 52 kommer fra.
Overveier polakker
Ifølge Louis Illum Honoré fra Falck gjør oppsigelsene det vanskeligere å bemanne ambulansene ute på stasjonene, da det generelt mangler ambulansearbeidere i landet.
- Men det skal vi, for ambulansene skal jo frem. Hvis vi får et underskudd av ambulanseareidere, betyr det at de andre må løpe raskere, ifølge kommunikasjonssjefen
Den langsiktige løsningen hos Falck er å utdanne flere ambulansearbeidere, men det tar tid.
I stedet overveier Falck for øyeblikket å ansette polske ambulansearbeidere på de danske stasjonene for å avhjelpe mangelen på ambulansearbeidere. Det har man erfaring med for omkring syv år siden, da man sendte polske og tyske ambulansearbeidere på språkkurs.
Les mer om saken hos Jydske Vestkysten
Også i Jydske Vestkysten: Det lokale betydde mer for meg enn jeg trodde
Mer om saken:
Falck tapte anbud i Syddanmark
Falck klager over tapt anbud
Falck har kjøpt opp Responce etter at Responce vant anbud sør i Danmark
Tidligere helsedirektør mener at ambulansesaken er bekymrende – Bios har ennå ikke ansatt en eneste dansk ambulansearbeider
Mangler nesten 100 ambulansearbeidere
Falck: 100 ambulanser i overskudd
Overtar om en måned og mangler 238 ambulansearbeidere
Tyske ambulansearbeidere skal lære seg dansk på en måned
«Krisemøter» og «ambulansekrig»
Bios må klare seg med overtidsarbeid
Bios etterlever ikke responstidskravene
Bios hadde får få ambulanser ute 20 av 30 dager
Fra vondt til verre: Region Syddanmark vil sannsynligvis ut av ambulanseavtale

Powered by Labrador CMS