Utdanning

Skal bli bedre på skadested

Publisert Sist oppdatert

Ambulansetjenesten i Sykehuset Østfold har i løpet av det siste året kurset ni ambulansearbeidere i å organisere og lede det som har med helse å gjøre på et skadested, forteller de på sine nettsider.
– Vi mener at dette vil gjøre oss bedre rustet til å lede hendelser som krever ekstra mye av oss, og vil styrke samarbeidet vi har med politi og brann på skadested, sier Bo Skauen, leder for prehospital avdeling.
Fram til nå har den mest egnede og erfarne ambulansearbeideren som ankommer i en av de første ambulansene på et skadested, fått rollen som operativ leder for helse.
Tar over ved behov
Det nye er at en av de ni kursede ambulansearbeiderne, som skifter på å være på vakt, skal bistå den erfarne ambulansearbeideren eller ta over ledelsen på et skadested.
– Det skal de gjøre dersom det har skjedd en stor ulykke, eller andre forhold tilsier at det er nødvendig med bistand, forklarer Skauen.
Ulike fagområder
Ambulansearbeiderne har blitt kurset innen hvert sitt spesifikke fagområde.
– De har blant annet lært mer om ulykker knyttet til vei og trafikk, ferger, luftfart, IKT-løsninger og sjøen, sier han.
Beredskapsmessig løft
De nye ambulanselederne skal jobbe i sin nåværende turnus til daglig. Den som rykker ut, vil bistå den erfarne ambulansearbeideren ved behov. De to vil da lede helsevesenets innsats på skadestedet.
– Dette er et stort beredskapsmessig løft for vår enhet, sier Skauen.
Les hele pressemeldingen hos Sykehuset Østfold

Powered by Labrador CMS