Nødmeldetjeneste

Her er åtte mobilvettregler til vinterferien

Publisert Sist oppdatert

Mobildekningen er blitt veldig god i Norge, også i fjellet. Men stol ikke på at det er dekning hvor du enn ferdes. Det er for tiden stor skredfare i deler av fjellet, så vær forsiktig når du forflytter deg. God tur, og husk mobilvettreglene, skriver Telenor i en pressemelding.
Selv om det etter hvert er blitt god dekning, er mobilen som eneste sikkerhet ingen god ide, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.
– Batteriet kan være tomt eller uvær kan ha satt mobilnettet ut av funksjon. Innerst inne vet vel de fleste av oss at mobilen ikke er et nødnett, men i forkant av utfart til fjellet må jeg som dekningsdirektør understreke dette.
Telenor har de siste årene bygd ut 4G nettet på landets største vintersportssteder, og i dag har mange hyttefelt og alpinbakker svært god mobildekning. Utfordringen med mobildekning kommer gjerne om du skal på en lengre tur, eller om du feilberegner batterilevetiden på mobilen som er mye kortere i kulden.
– Skal du ut på tur, ta gjerne med mobiltelefonen. Dekningen har ikke vært bedre på fjellet, og mange liker å ta bilder og filmer av flotte naturopplevelser, men det er svært viktig å følge noen få huskeregler, sier Amundsen.
Ekstra batteri er ikke lett å ta med lenger, men ta gjerne med en batteriforsterker eller ladeenhet. Ikke belag din sikkerhet på at mobilen skal virke. Den kan være mange årsaker til at den ikke gjør det. Mobilen bør ikke være din eneste sikkerhet om noe skjer.
Les mer om Telenors mobilvettregler her

Powered by Labrador CMS